Solcreme kan indeholde ingredienser, som er allergifremkaldende eller mistænkt for at være hormonforstyrrende. Testen af solcremer giver dig 17 gode valg.

Solcreme er vigtigt – vælg én med god kemi

Solcreme er et vigtigt supplement til skygge og tøj, når du skal beskytte dig mod solen. Testen af solcremer viser, at der findes mange gode valg på markedet, hvis du vil vælge én uden uønsket kemi. Uønsket kemi kan for eksempel være visse solfiltre, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Se solcremernes kemivurdering nederst på denne side.

Er din solcreme ikke med i testen? Find mange flere i appen Kemiluppen 

Solfiltre kan være mistænkt for at være hormonforstyrrende

I testen har 9 solcremer indhold af stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Disse stoffer kan være problematiske i forhold til den såkaldte cocktaileffekt.

Cocktaileffekten dækker over, at du kan blive udsat for problematiske kemikalier fra mange kilder i din hverdag. Samlet set kan det udgøre en risiko.

Den enkelte solcreme vil i sig selv være sikker at bruge. Men det er generelt en god ide at holde din samlede udsættelse for mistænkt hormonforstyrrende stoffer nede, når du kan.

Hormonforstyrrende stoffer er blandt andet mistænkt for at bidrage til lav sædkvalitet, tidlig pubertet, fedme og stigning i visse kræftformer.

Test: Det betyder kolberne A, B og C

Se også test af 31 solcremers pris, kvalitet og solbeskyttelse på taenk.dk (log ind eller bliv medlem)