Teken de petitie en roep de Europese Commissie op om te garanderen dat de nieuwe EU-strategie voor chemische stoffen onze gezondheid en het milieu beschermt tegen giftige hormoonverstoorders!

De Europese Commissie werkt momenteel aan een nieuwe strategie voor de herziening van de Europese regelgeving inzake chemische stoffen. Deze EU-duurzaamheidstrategie voor chemische stoffen, die naar verwachting op 14 oktober gepresenteerd zal worden, zou het grootste beleidsinitiatief voor chemische stoffen op Europees niveau van de afgelopen 20 jaar kunnen zijn.

Daarom roepen WeMove.EU, de Health and Environment Alliance (HEAL) en het European Environmental Bureau (EEB) Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, op om te garanderen dat deze nieuwe strategie voldoet aan de toezeggingen van de Commissie met betrekking tot het bereiken van de nul-vervuilingsdoelstelling voor een gifvrij milieu.

Wilt u ons helpen om nee te zeggen tegen een giftig Europa? Teken de petitie in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Italiaans of Pools!